Foto's

Interieur

 

  

  

 

 

Winterwelvaart

 

      
      
      
 

Logboek van de Voorwaarts Voorwaarts

Ervaringsverslag

‘s Morgens in alle vroegte, er hing nog een beetje dauw boven het water, mochten we aan boord. De schipper en zijn maat stonden al op de uitkijk en we werden hartelijk welkom geheten door een allervriendelijkste bedienings-crew.

Na een lekker kopje koffie met een stuk Groninger koek, waren we klaar om aan de tocht te beginnen. Iedereen snel aan dek om te kijken hoe we de sluizen uitvoeren richting het Wad. Wat een ervaring: de zeilen met veel geweld omhoog en de vaart komt er al aardig in. Volgens mij is dit de aangewezen manier om het Wad te ervaren. De schipper weet mooie verhalen te vertellen en laat zelfs het roer aan één van de gasten over! We genieten met volle teugen.

Na een tijdje komt Schiermonnikoog in zicht. De scheepsmaat krijgt zijn instructies om de haven binnen te lopen en aan het einde van de ochtend ligt het schip rustig aan de steigers van Schier. De bediening heeft inmiddels de lunch voorbereid. Daar waren we aan toe: een kop mosterdsoep met spekjes en alles wat je je maar kunt indenken bij een uitgebreide lunch!

Met de buik weer vol kunnen we aan het volgende onderdeel beginnen. De fietsen staan al voor ons klaar op de steiger en na wat gelach over wie de tandem mag gebruiken, fietsen we met zijn allen richting de bunker waar je een geweldig uitzicht over Schier schijnt te hebben. En dat klopt! Wat lijkt zo’n eiland klein maar zo mooi en rustig. Bij het Badstrand doen enkelen zelfs de schoenen en sokken uit om heerlijk te pootje baden in zee. Na een eindje over het strand gewandeld te hebben, besluiten we, fietsend via de bossen, terug te keren naar de Voorwaarts Voorwaarts.

Het is al weer kwart over drie wanneer we weer terug zijn bij “ons” schip. Het is echt de mooiste die in de haven ligt. Met een beetje plaatsvervangende trots stappen we weer aan boord. Door de bediening worden we verrast met een haring en een glaasje Corenwijn. Dat hoort er echt bij. Wanneer we de haven van Schiermonnikoog verlaten, zijn we met z’n allen bovendeks. De ons bekende rituelen doen zich weer voor en voordat we het weten zijn de zeilen gehesen voor de terugvaart. Ondertussen is de bar in het ruim geopend en kunnen we alles krijgen wat we willen. Ook de hapjes worden geserveerd.

Bij aankomst in Lauwersoog staat de bediening klaar om ons uitgebreide buffet aan boord te brengen: de perfecte afsluiting van een perfecte dag. Omstreeks half negen keert iedereen weer huiswaarts met een voldaan gevoel.

We hebben afgesproken om er een jaarlijks terugkerende dag van te maken. Ik kan me nu al op volgend jaar verheugen...

 

Volg ons